Gazonaanleg

UW TUIN IS ONZE ZORG

Gazonaanleg

Bij GD Greenconcept bent u aan het juiste adres voor de aanleg van uw gazon. Of het nu gaat over een oude bestaande gazon te vernieuwen of de aanleg van een totaal nieuwe gazon bij een nieuwbouw woning. Voor elk project staan wij u bij met raad en daad. 

Door onze ervaring, expertise en uitgebreide machinepark zijn wij dé gazonexpert die u nodig heeft voor uw project. Wist u dat het niet altijd nodig is uw gazon te vernieuwen? Vaak kan door een zeer grondig onderhoud uw gazon hersteld worden. ( Verticuteren, behandelen, doorzaaien, bemesten, topdressen, ... ). Door een gazonrenovatie kan er vaak een totale heraanleg vermeden worden. 

Een nieuw gazon?

Grasmatten of inzaaien?

Wij doen het allebei: inzaaien graszoden plaatsen. 

De voorbereidende werken voor beide zijn quasi hetzelfde. 

 • Verwijderen oude gazon

  Vaak is de eerste stap van het project het wegnemen van de oude grasmat. Met de juiste werktuigen brengen we deze klus snel tot een goed einde.

 • Frezen & verreiken van de grond

  Daarna is het tijd om de grond klaar te maken voor het nieuwe gazon. Door het volledige perceel te frezen en de grond te verreiken met de juiste meststof en bodemverbeteraars zorgen we voor een ideale ondergrond waarin het nieuwe gazon goed groeit.

 • Egaliseren

  De voorlaatste stap is egaliseren. Zo voorkomen we putten en verzakkingen.

 • Aanleg

  Voor de gazonaanleg zelf maken we gebruik van graszaad of van grasmatten, aan jou de keuze. Contacteer ons gerust om de opties en verschillen te bekijken.

Wat na de aanleg van uw gazon?

Na de aanleg is het belangrijk om er voor te zorgen dat uw gazon in de beste condities zich kan hechten in uw ondergrond. En kan doorgroeien naar een mooi sterk en gezond gazon. Om u hierbij te helpen zorgen wij er voor dat u een infofiche ontvangt na de aanleg zodat u deze fase van uw gazon zonder problemen kan door komen. Ook in de maanden en jaren na de aanleg is het zeer belangrijk om uw gazon in topconditie te houden. Hiervoor kan u ook bij ons terecht zowel voor advies als voor het uitvoeren van het onderhoud. 

Interesse in een nieuw gazon? 

Contacteer ons